هیچ راهی برای طراحی سایت صفحۀ مقصد وجود ندارد. جدای از همه چیز، آنچه اهمیت دارد آن است که صفحۀ مقصد شما به طور موثری بازدید کنندگان را مطلع و ترغیب کند. بنابراین، سال ‌هاست که طراحی صفحه‌ های مقصد باعث ایجاد الگو هایی شده اند که کاربران به آنان عادت کرده­ اند، و این­ ها می ‌توانند مثل یک زیر ساخت عمل کنند که بتوان روی آن به ساخت و ساز پرداخت.

در زیر به تحلیلی از رایج ‌ترین موارد طراحی سایت صفحۀ مقصد می‌ پردازیم.

سربرگ (Header)

سربرگ اولین قسمت صفحۀ مقصد است. فضایی مستطیل ‌شکل که معمولا بیشتر سطح صفحۀ اول را پر می ‌کند. با این که ممکن است در اندازه‌ های متفاوتی دیده ‌شود ولی موارد زیر معمولا در آن وجود دارد:

  • استفاده از برند (Branding): لوگوی شرکت و لوگوی محصول (در صورت مربوط بودن)

  • تصویر قهرمان (Hero image): اصلی ‌ترین و جذاب‌ ترین تصویر مربوط به محصول که معمولا به شکل بنر تبلیغاتی است. این بنر می ‌تواند تصویری از خود محصول باشد یا طرح یا عکسی باشد که تجربۀ استفاده از محصول را نشان دهد.

  • سرخط (Headline): محتوای متنی که به همراه تصویر قهرمان می ‌آید که باعث ایجاد یک بنر تبلیغاتی عالی می ‌شود.

  • سرخط فرعی (Sub-headline): نام محصول را می ‌گوید و خلاصۀ جزئی تری از مزایای آن ارائه می ‌دهد. (که به آن ارزش خرید value proposition می­ گویند)

  • دعوت به انجام عمل (Call to Action): که به سی تی اِی (CTA) هم معروف است، گزینه ‌ای است (در درون محتوای متنی، مانند «همین حالا بخرید!» که کاربران بر روی آن کلیک می ‌کنند تا به فرآیند خرید هدایت شوند. سی تی اِی بخش مهمی است اما مراقب باشید از آن‌ زیادی استفاده نکنید چرا که می تواند باعث شلوغ‌ شدن صفحه و سخت شدن عملیات فروش شود. در عوض سعی کنید نوار ابزاری ثابت در صفحه ایجاد کنید که وقتی کاربران صفحه را به بالا و پایین می برند، آن نوار، سی تی اِی را در بالای صفحه نگه دارد. (نکته: سی تی اِی قابلیت ‌های دیگری هم دارد مثل جذب دنبال‌ کننده یا دانلود، اما برای سادگی امر، در این مقاله بیشتر به خرید اشاره می کنیم.)

  • یکی از موارد طراحی سایت، سربرگ است که باید در اندازۀ کوچک باشد و منوی راهنمای سایت است. با وجود اینکه بیشتر وب سایت ‌ها منوی اصلی سایت دارند اما صفحۀ مقصد، یک صفحۀ مجازی «معمولی» نیست. هدف صفحۀ مقصد این است که بازدید ‌کنندگان را در صفحه نگه دارد تا زمانی که آنان آمادۀ خرید شوند اما منوی اصلی با گزینه ‌های بسیار آنان را ترغیب می‌ کند که به جاهای دیگر بروند.

    تشریح طراحی صفحۀ مقصد

  • محتوا (content): قسمت محتوا بخش اصلی صفحۀ مقصد را تشکیل می ‌دهد. کار سربرگ این است که محصول را معرفی کرده و توجه کاربر را جلب کند و محتوا باید به شرح جزییات ارزش خرید بپردازد و استدلالی قانع‌ کننده برای تغییر کاربران از غیر-مشتری به مشتری ایجاد کند. محتوای صفحۀ مقصد باید شامل موارد زیر باشد:

  • گرافیک را پشتیبانی کند: تصاویر ثانویۀ محصول (از زوایای دیگر یا از مشتریانی که از محصول استفاده می ‌کنند)، آیکون ‌هایی که برای ساده ‌سازی گلوله ‌های فهرست مطالب یا رنگ‌ ها یا شکل ‌های انتزاعی استفاده می ‌شوند که بتوانند چشمان بازدید کنندگان را در طول صفحه هدایت کنند.

  • مشخصات محصول: محتوای متنی که طرز کار محصول را واضح و گام ‌به ‌گام شرح می ‌دهد. اگر لینک‌ هایی در هریک از این مراحل استفاده شود که مراحل را بیشتر توضیح دهد (مانند «برای اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید») می‌ توانند برای برطرف ‌کردن تردید مفید واقع شوند. اما باز هم تاکید می­کنیم که مراقب دور ­شدن کاربران از صفحۀ مقصد باشید.

  • مقایسۀ کیفیت: این مورد دربارۀ این است که چگونه محصول می­ تواند زندگی مشتریان را بهتر کند که گاهی با مقایسۀ محصول با محصول رقبا انجام می ­گیرد یا با تشخیص و حل مشکلات مشتریان.

  • اعتبارسنجی خریداران: رتبه ­بندی خریداران قبلی، نقد و بررسی و یا توصیه ­نامه، همۀ این­ ها از طریق نظرات مثبت افراد باعث ایجاد اطمینان در خریدار نسبت به محصول می­ شوند.

پانوشت (Footer)

پانوشت در انتهای صفحۀ مقصد شما می­ آید و جایی است که بازدید کنندگان باید تصمیم نهایی ­شان را بگیرند. معمولا پانوشت شامل موارد زیر است:

  • لینک به صفحات دیگر: شاید بخواهید به صفحات مرتبط دیگر در وب سایت­ تان لینک ایجاد کنید. مثلا صفحۀ پرسش ­های متداول تان.

  • لینک شبکه ­های اجتماعی: این مورد ممکن است بحث­ برانگیز باشد (همان­ طور که قبلا گفته شد، شما نباید کاربران را تشویق کنید کا رهایی انجام دهند که سی تی اِی در آن­ها وجود ندارد) اما می­تواند ترافیک سایت را ارتقا داده و لینک ­هایی برای کاربران فراهم کند تا صفحۀ مقصد را با دنبال­ کننده­های خود به اشتراک بگذارند.

  • اطلاعات تماس: شماره تلفن یا آدرس ایمیل مکانی را برای مشتریان فراهم می­ کند تا اگر سوالات بیشتری دارند به آنان مراجعه کنند.

  • اطلاعات حقوقی: کپی­ رایت وب سایت و محصول به ­همراه دیگر مسایل حقوقی. این بخش معمولا در یک نوار تیره رنگ در پایین­ ترین جای هر صفحه قرار می ­گیرد تا آن را از بخش­ های دیگر مطلب جدا کند.