مشکلاتی که طراحان وب باید به آن ها بپردازند
در این مقاله به پنج مورد از مشکلاتی که طراحان وب باید به آنها بپردازند صحبت خواهیم کرد.
طراحی بدون در نظر گرفتن مخاطب هدف
از رایج ترین اشتباهات طراحان، روی آوردن به طراحی های جذابی ست که در عین متمایز بودن از دیگران، اما نیازهای مخاطب هدف را تامین نمی کند. شما می توانید زیباترین وبسایت های دنیا را طراحی کنید، اما اگر در وهله اول، مخاطب هدف را شناسایی و محتوا و طراحی خود را بر آن اساس، بهینه سازی نکنید، پروژه طراحی تان، در چشم برهم زدنی، میتواند به شکست منتهی شود.
کاربر پسند و در دسترس بودن وبسایت ها
اینکه وبسایت، کاربر پسند و در دسترس همگان قرار داشته باشد، امری کلیدی ست. اما تعداد بسیار زیادی از طراحان وبسایت، با تلاش برای متفاوت جلوه دادن وبسایت خود، دچار اشتباهاتی در طراحی سایت می شوند. درست است که از نوآوری در طراحی، استقبال می شود، اما اگر به قدری المنت های طراحی را تغییر دهید که کاربر، حتی نوار ناوبری (navigation bar) را هم پیدا نکند، مخاطب، به زودی وبسایت را ترک کرده و به دنبال سایت دیگری خواهد رفت. تله ی دیگری که ممکن اس طراح، گرفتار جذابیت مصنوعی اش شود، تهیه گزینه های بسیار زیاد است. صفحات بیش از اندازه شلوغ وب، در کنار پاپ آپ ها، و محتواهایی که برای دیده شدن رقابت می کنند، در واقع باعث می شوند کاربر، احساس کند هیچ گزینه ای برای دنبال کردن، در اختیار ندارد. شما باید به مخاطبان اطمینان دهید که پس از چند کلیک ساده، دچار سردرگمی نمی شوند تا بتوانید از نرخ پرش یا بانس ریت بالا، جلوگیری کنید. از شرکت های برتر طراحی سایت در دنیا، الهام بگیرید تا مطمئن شوید سایتی که خودتان درحال توسعه آن هستید، به راحتی در دسترس و قابل استفاده است.
بهینه سازی وبسایت ها، به منظور استفاده در دستگاه های مختلف
تلفن های همراه، نیمی از ترافیک های وب را به خود اختصاص داده اند. بنابراین، طراحی وبسایت هایی که همانند دسکتاپ، پاسخگوی تلفن های همراه نیز باشد، امری حیاتی ست. اگر مخاطب، زمان بسیاری را صرف کوچک و بزرگ کردن صفحه گوشی اش برای دسترسی به اطلاعات کند، به زودی به دنبال منبع بهتری خواهد رفت. به منظور بهینه سازی وبسایت برای استفاده در موبایل ها، به طور مناسب از یک فلوید گرید (fluid grid)، متن ها و تصاویر تطبیقی، و مدیا کوئری-ها (media queries) استفاده کنید.
سازگار ساختن وبسایت ها برای استفاده در مرورگرهای مختلف
این تنها دستگاه های تلفن همراه نیستند که وبسایت ها باید متناسب با آن ها، طراحی شوند. مرورگرها نیز شامل این قاعده می شوند. بنابراین مطمئن شوید در طراحی وبسایت تان، بهینه سازی کدها انجام شده تا نیازهای مرورگرهای مختلف، پوشش داده شود. می توانید از اعتبارسنج کدها، برای جلوگیری از خطاهای کدنویسی، و از قوانین بازنشانیِ CSS، برای تامین تمام نیازهای مرورگر، استفاده کنید. همچنین، در استفاده از جاوا اسکریپت، محتاط عمل کنید، چراکه هر مرورگری از آن پشتیبانی نمیکند.
از سرعت های بارگذاری پایین، دوری کنید
اگر کاربران، برای بارگذاری صفحه ای، بیش از دو ثانیه معطل شوند، معمولا صبر نمی کنند. در عوض، برای رفع نیاز خود، وبسایتی با سرعت بارگذاری بیشتر را پیدا می کنند. اگر صفحات وبی که طراحی کرده اید، بارگذاریشان، بیش از یکی دو ثانیه طول بکشد، باید برای این مشکل، به فکر چاره باشید. با خلاص شدن از شر هرگونه مدیای غیر ضروری، مثل تصاویر و ویدیوها، می توانید به سرعت بارگذاری بیشتری دست یابید. همچنین، می توانید با استفاده از نرم افزارهایی چون RIOT، تصاویر را فشرده کنید. روش دیگر، تقسیم پیج هاست، به این معنا که محتوای یک صفحه را برداشته، و برایش صفحه ی جدیدی را ایجاد کنید. صفحات کوتاه متعدد، برای بارگذاری سریع، بسیار بهتر عمل می کنند. کدنویسی تمیز، یکی دیگر از المنت های ضروریست، تا خزنده های وب (website crawlers)، و ربات های بیسیک، بتوانند زبان برنامه نویسی ساده را درک کنند.