چگونه  وبسایت المنتور خود را بهینه کنیم؟

سئو سایت یکی از عوامل حیاتی برای رشد و موفقیت هر وبگاهی است، اما برای بسیاری از کاربران هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد که چگونه چگونه  وبسایت المنتور خود را بهینه کنیم؟ در این مقاله ماهیت سئو، نحوه ی اثربخشی آن به وبسایت، چگونگی بهینه سازی سئو با هدف بهره برداری کامل از آن و ارتقاء وبسایت را مورد بررسی قرار می دهیم. بهبود عملکرد موتورهای جستجو(سئو) عامل اصلی افزایش بازدید، افزایش تبدیل بازدیدکننده به مشتری و افزایش بازدید سایت و برند شماست.

خوشبختانه به لطف یکپارچه سازی المنتور با استفاده از هر دو افزونه ی  Yoast SEO وrank math  افزایش رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو، امروز از هر زمان دیگری آسان تر است. شما می توانید با استفاده از این دو ابزار شناخته شده ی سئو، تغییرات و بهینه سازی را مستقیما داخل خود برنامه ی المنتور انجام دهید.

در این کتابچه ی راهنما شما را با سئوی فنی و سئوی داخلی آشنا خواهیم کرد. سپس به چگونگی مهارت و تبحر یافتن در استفاده از المنتور و انتخاب شما از میان دو افزونه ی yoast seo وrank math می پردازیم.

 

سئو سایت چیست؟

سئو یک روش بازاریابی است که با هدف بهبود رتبه بندی سایت و قابلیت مشاهده در موتورهای جستجو ایجاد شده است. برخلاف تبلیغات کلیکی، بازاریابی ایمیلی و تبلیغات در فضای مجازی، سئو بازدید ارگانیک را مورد هدف قرار می دهد. بازدید ارگانیک شامل بازدیدکنندگانی است که از طریق موتورهای جستجو صفحه ی شما را یافته اند. طبق اظهارات کارشناسان حوزه ی سئو در سایت bright age بالغ بر 53 درصد بازدیدهای سایت از طریق بازدید ارگانیک صورت می گیرد.

با صعود در رتبه بندی موتورهای جستجو می توانید بازدید ارگانیک سایت خود را به طور چشمگیری  افزایش دهید. اولین صفحه ی گوگل 95 درصد بازدیدها را به خود اختصاص می دهد و پنج نتیجه ی  اول، دو سوم کلیک ها را از آن خود می کند. حتی برخی از وبسایت ها با سرمایه گذاری روی سئو، بازدیدهای خود را تا بیش از 2600 درصد افزایش داده اند. این مزیتی است که ارزش سرمایه گذاری دارد. همچنین شواهد حاکی از آن است که این کار بازگشت سرمایه ی بسیار بیشتری نسبت به راهبردهای بازاریابی پرداختی(پولی) دارد.

طبق یک پژوهش در زمینه ی ردیابی و ردگیری چشم انسان، 70 تا80 درصد افراد نتایج جستجوی ارگانیگ را بر نتایج جستجوی پولی ترجیح می دهند.

 

یک راهبرد موفق در سئو دارای طیف گسترده ای از مولفه هاست:

  • ملاحظات فنی
  • کیفیت محتوا
  • تنظیم سرعت و بهبود عملکرد وبسایت
  • پیروی از روش های توصیه شده گوگل

در این مقاله تمرکز ما بر دو جنبه از سئو است که با کمک آنها می توانید به بهترین نحو ممکن از المنتور استفاده کنید.

    1. سئوی فنی
    2. سئوی داخلی

 

سئوی فنی

تمرکز سئوی فنی بر کمک رسانی به موتورهای جستجو برای به آهستگی حرکت دادن (crawl) و نشان دادن(index ) سایت شماست. هرگاه کاربری جستجویی انجام دهد، گوگل محتوای آن را می سنجد و صفحات مرتبط را نمایش می دهد.اگر محتوای شما با جستجوی کاربر مطابقت محتوایی مناسبی داشته باشد، در نتایج جستجوی او نمایش داده می شود.

با تکمیل سئوی فنی خود میتوانید اطمینان حاصل کیند که محتوای شما به سرعت و به درستی ایندکس می شود. با این کار صفحه ی خود را برای جستجوهای مرتبط در دسترس قرار خواهید داد.

همچنین الگوریتم گوگل  به نحوی آرایش داده شده است که مرتبط ترین نتایج ممکن برای هر جستجویی را در اولین لینک به نمایش بگذارد.

به همین خاطر، شواهد نشان می دهند که حتی یک پله صعود در نتایج گوگل نرخ کلیک های شما را بالغ بر 53 درصد افزایش می دهد. با تکمیل سئوی فنی خود میتوانید شانس رتبه بندی خود را زیاد کنید و کلیک های بیشتری دریافت کنید.

 

بازبینه ی سئوی فنی برای کاربران المنتور

سئو شامل جنبه های فنی بسیار زیادی است، اما نیازی نیست که حتما همه ی آنها را تکمیل کنید.

در اینجا بازبینه ی ساده و مختصری را برای بهینه سازی سئوی فنی وبسایت در اختیار شما قرار داده ایم.

  1. پیوندهای خروجی

این پیوندها می توانند وبسایت شما را به سایت های دیگر مرتبط نمایند. با این کار می توانید به موتورهای جستجو کمک کنید تا ارتباظ صفحات به یکدیگر را تشخیص دهند. پیوندهای خروجی شاید به طور مستقیم سئوی شما را تقویت نکنند، اما می توانند به بازدیدکنندگان در دسترسی سریع به محتوای جذاب و مرتبط کمک کنند.

این کار می تواند اعتبار سایت شما رابه عنوان یک منبع موثق افزایش دهد و بازدیدکنندگان را دوباره به صفحه ی شما بکشاند. حتی ممکن است سایت های دیگر به تبادل لینک با شما بپردازند. شما می توانید هر ویجت ( ابزار) المنتور را به راحتی به یک پیوند خروجی تبدیل کنید. برای انجام این کار کافی است آدرس سایت موردنظر را وارد پنل المنتور نمایید. برای بهره وری تمام و کمال از پیوندهای خروجی باید به منابع موثق و قابل اعتماد ارجاع دهید.

  1. پیوندهای داخلی: محتوای موجود

 گوگل برای تعیین میزان اهمیت یک صفحه از پیوندهای داخلی استفاده می کند. به علاوه، کاربران می توانند به محتوای مرتبط در سایت شما دسترسی داشته باشند. در زمان ایجاد محتوای جدید، پیوند دادن آن به محتوای قدیمی کار هوشمندانه ای است. انجام اینکار در المنتور کار سختی نیست. هر زمان که در حال ایجاد یک پیوند هستید، المنتور محتوای مشابه را به صورت خودکار به شما یادآور می شود:

باید این نکته را به خاطر داشته باشید که پیوندهای خراب اثر مخرب و منفی بر سئوی شما خواهند گذاشت. پیشنهاد ما این است که پس از ایجاد پیوندهای داخلی، سلامت آنها را با ابزاری مثل  Screaming Frog’s SEO Spider بسنجید.

  1. پیوندهای داخلی: محتوای جدید

علاوه بر این به روزرسانی محتوای قدیمی را به کمک پیوند به محتوای جدید از یاد نبرید. می توانید با یک جستجوی ساده در فضای سایت خود به سرعت مطالب مرتبط را پیدا کنید. برای مثال اگر در حال نوشتن یک متن درباره ی بهترین افزونه های سئو برای وردپرس هستید، می توانید عبارت”بهینه سازی موتورهای جستجو” و یا “بهترین افزونه های وردپرس” را جستجو کنید. سپس می توانید این مطالب را به محتوای جدید پیوند دهید.

  1. سرعت سایت

گوگل از سرعت صفحه ی شما به عنوان یک فاکتور برای رتبه بندی  هم در نتایج جستجو در  دسکتاپ و هم در گوشی های هوشمند استفاده می کند. برای کسب رتبه ی بالا باید در تمام دستگاهها عملکرد قابل قبولی داشته باشید. برای افزایش سرعت عملکرد سایت خود، می توانید از ابزارهای  Pingdom، GTmetrix و یا Google PageSpeed Insights استفاده کنید. آزمودن سرعت سایت به طور منظم و متناوب نیز ایده ی هوشمندانه ای است. این کار به تشخیص و برطرف کردن مشکلات عملکردی سایت قبل از آسیب رساندن به سئو کمک می کند.

  1. فایل Robots.txt

این فایل دستورالعمل هایی برای خزنده های موتور جستجو دارد. می توانید با استفاده از این فایل  مشخص کنید که خزنده ها به کدام بخش های سایت دسترسی داشته باشند و به کدام قسمت ها نداشته باشند . اگر فایل Robots.txt شما به درستی پیکربندی نشده باشد، از ایندکس شدن سایت شما در موتورهای جستجو جلوگیری می کند و این کار اثر مخربی بر روی سئوی شما خواهد گذاشت.

با استفاده از robots.txt tester می توانید تشخیص دهید که موتورهای جستجو قادر به دیدن وبسایت شما هستند یا خیر. اگر این ابزار به درستی کار نکند می توانید با کمک Yoast SEO  فایل Robots.txt خود را ویرایش کنید.

در وردپرس ابتدا سئو سایت (SEO) را کلیک کنید و بعد در قسمت ابزارها (Tools) ویرایشگر فایل( file editor) را کلیک کنید. در این قسمت Yoast SEO فایل رباتز تکست شما را نشان می دهد. اکنون می توانید تغییرات مورد نظر خود را اعمال کنید. اگر از Rank Math استفاده می کنید می توانید از مسیر to Rank Math > General Settings > Edit robots بروید.

ربات های جستجوگر می توانند طبق میزان خزیدن تعیین شده(بودجه ی خزیدن) به صفحه ی شما برسند. شما باید با استفاده از رباتز تکست قسمت هایی از سایت را که نمی خواهید در دسترس این خزنده ها قرار بگیرد، پنهان کنید. با این کار بودجه ی خزیدن شما ذخیره شده و در بخش های مهمتر سایت تان مورد استفاده قرار می گیرد.