انتخاب یک ابزار طراحی وب
دو روش اصلی برای طراحی سایت وجود دارد: استفاده از یک نرم افزار دسکتاپ و یا استفاده از یک وب سایت ساز. ابزاری که برای طراحی انتخاب می کنید براساس اندازه گروه شما، بودجه، نوع سایتی که می خواهید طراحی کنید و الزامات فنی اش ،بسیار متغیر خواهد بود.
نرم افزار های دسکتاپ
این نرم افزار ها طرح ایجاد شده توسط طراح را برای یک تیم توسعه که می تواند آن طرح را به کد تبدیل کند، ارسال می کنند. محبوب ترین نرم افزار های دسکتاپ طراحی وب سایت، فتوشاپ و اسکچ هستند.
معمولاً استفاده از این روش برای وب سایت های بزرگ و پیچیده مناسب است زیرا اجازه می دهد که طراح بر روی نگاه و حس کلی، تمرکز داشته باشد و همه ی چالش های تکنیکی به تیم توسعه منتقل می گردد. متأسفانه این فرآیند به دلیل داشتن منابع چندگانه، نیاز به مجموعه ای از مهارت ها و اعضای تیم، روشی پرهزینه و زمان بر می باشد. برای اینکه توسعه دهنده وب با این مشکلات درگیر نشود، می توان برای طراحی وب سایت هایی که الزامات فنی کمتری دارند از وب سایت ساز بهره گرفت.
سایت ساز
امروزه تعداد بسیار زیادی وب سایت ساز در بازار وجود دارد که طیف وسیعی از خدمات را ارائه می دهند. Wix، Squarespace، Webflow و PageCloud تنها چند نمونه از وب سایت های محبوبی هستند که قابلیت های طراحی، تنظیمات تمپلیت، قیمت و تجربه ویرایشی متفاوتی دارند. برای این که پلتفرمی متناسب با نیازهای وب سایت خود پیدا کنید باید تحقیقاتی را انجام دهید و نسخه های رایگان این سایت سازها را امتحان کنید.
وب سایت سازها با هر دو روش آداپتیو و ریسپانسیو طراحی انجام می دهند و تجربه های ساخت متفاوتی را فراهم می سازند. این مفاهیم در ادامه با جزئیات بیشتری مورد بحث قرار خواهند گرفت تا شما بتوانید روش مناسب برای کار خود را پیدا کنید. اگر با نحوه ی کدنویسی آشنا نیستید ضروری است که با محدودیت ها و آزادی های ابزار های گوناگون طراحی سایت آشنا شوید. برای مثال اگرچه وردپرس پرکاربردترین پلتفرم وب سایت است اما به خاطر تنظیمات سفارشی محدودش، مورد علاقه طراحان بصری نمی باشد.
قبل از شروع ساخت وب سایت، نیازهای سایت خود را تعیین کنید: آیا به ایجاد یک گالری عکس نیاز دارید؟ هرچند وقت یکبار سایت خود را آپدیت می کنید؟ آیا به یک فرم تماس نیاز دارید؟ وب سایت سازی را انتخاب کنید که بتواند اهداف مورد نظر شما را به طور موثری برآورده سازد.
عناصر طراحی وب
هنگام طراحی یک وب سایت لازم است که هم ظاهر سایت و هم کارآیی آن مورد توجه قرار گیرد. یکپارچه سازی این عناصر قابلیت استفاده و کارآیی سایت را به حداکثر خواهد رساند. عناصری از قبیل رابط کاربری آسان، استفاده مناسب از عکس ها و عناصر گرافیکی، متنی که به خوبی نوشته و جاگذاری شده باشد و شِمای رنگی، قابلیت های سایت شما را تشکیل می دهند. کارآیی سایت به سرعت آن، رتبه بندی اش، قابلیت جست وجو و توانایی جذب مخاطب مربوط می شود.
عناصر بصری
در این جا به منظور اطمینان از درست انجام شدن کار به بررسی اجمالی عناصری که باید در طراحی سایت مورد توجه قرار بگیرند می پردازیم. هر بخش نکات و ترفندهایی را برای کمک به شروع کار به شما ارائه خواهد داد. اساساً ظاهر و متن وب سایت شما با هم مرتبط هستند. لازم است که نویسندگان محتوای سایت شما و طراحان سایت برای ایجاد یک طراحی منسجم با یکدیگر همکاری داشته باشند. برای تعریف عکس ها و عناصر گرافیکی بر روی ایجاد چانک ها (با استفاده از بلوک های متنی) متمرکز شوید.
فونت ها
فونتی را انتخاب کنید که مناسب با طراحی کلی سایت باشد. فونت باید با رنگ شِما، عکس ها و گرافیک سایت جفت باشد و به سبک کلی وب سایت شما قدرت ببخشد. ابزاری مثل Canva’s Font Combinator می تواند در پیدا کردن فونت مناسب به شما کمک کند. برخی ابزار های طراحی سایت از جمله PageCloud در نرم افزار خود دارای تعدادی فونت جفت شده هستند.