فواید وبسایت چیست؟

مسلماً اولین چیزی که باید بدانید این است که فواید وبسایت چیست؟ این که آن برای چه چیزی طراحی شده است؟ چه سودی از آن می برید؟ علت اصلی راه اندازی آن چیست؟ اگر پاسخ این پرسش ها را ندانید به هیچ وجه نمی توانید یک وبسایت طراحی کنید، زیرا این کار از آغاز بی هدف خواهد بود.

نکته: اهداف مشخص و قابل سنجش تعیین کنید. تنها هنگامی می توانید متوجه شوید که به هدف خود دست یافته اید که بتوانید آن را بسنجید.

 

نام تجاری  آنلاین شما چیست؟

موضوع دیگری که باید بدانید این است که در سایت های آنلاین شما را با چه نامی پیدا می کنند. بسیاری از افراد از نام معمولی خود یا یک نام تجاری استفاده می  کنند، اما گاهی این نام ها از قبل توسط افراد دیگر برداشته شده اند. شما می  توانید سریعاً بررسی کنید که نام مورد نظر شما برای آدرس اینترنتی برداشته شده است یا خیر. اگر انتخاب اول شما را کسی برداشته است، می توانید به دنبال یک نام به یادماندنی برای آدرس اینترنتی خود باشید و با این تفکر که همیشه نام دلخواه و جدید شما قابل انتخاب است، خود را فریب ندهید. در عوض آن نام را چک کنید و همچنین توجه داشته باشید که در پایان آن .com ، .co یا موارد دیگر قرار می گیرد. این کار باعث می شود طراحی سایت را با توجه به نام آدرس اینترنتی آغاز کنید و به این ترتیب این نام با تجارت شما مرتبط خواهد بود.

نکته: حتماً در مورد نام تجاری آنلاین خود شفاف و مصمم باشید. هرچه این نام ساده تر باشد بهتر است.

 

 به چه محتوایی نیاز دارید؟

شما باید از محتوایی که قرار است در وبسایت شما ارائه شود آگاه باشید. این کار ایجاد ساختار کلی را آسان تر می کند و باعث می شود سایت به آسانی پیش برود. به اهداف خود و اطلاعاتی فکر کنید که می خواهید برای بازدیدکنندگان فراهم کنید و اینکه چگونه این اطلاعات در هر صفحه ارائه می شوند.

نکته: هنگامی که تردید دارید، رقیبان خود و افرادی که الهام بخش شما هستند را تحت نظر بگیرید. تنها یک پاسخ صحیح وجود ندارد.

 

 برندسازی شما چگونه است؟

وبسایت شما شبیه به ویترین یک مغازه برای تجارت اینترنتی شما است، یعنی شما پیش از راه اندازی وبسایت باید به خوبی در مورد برندسازی خود فکر کنید. برندسازی باید کاملاً مطابق دیگر انواع بازاریابی که برای تجارت خود انجام می دهید پیش برود، زیرا در این تجارت پیوستگی بسیار مهم است.

نکته: بسیاری از افراد هنگام راه اندازی مجدد وبسایت خود، این لحظه را به عنوان فرصتی عالی برای تفکر مجدد در مورد برند خود در نظر می گیرند.

 

 رنگ بندی شما چگونه است؟

هنگام راه اندازی یک وبسایت، داشتن آگاهی از رنگ ها به منظور استفاده از آن ها می تواند به شما کمک کند، زیرا رنگ ها می توانند بر طرح و صفحه آرایی هر صفحه تأثیر بگذارند. ممکن است برند شما از پیش دارای یک پالت رنگ معین باشد و یا ممکن است بخواهید رنگ های جدیدی را برای وبسایت خود امتحان کنید. رنگ ها نقش مهمی در احساس کاربران و متمایز ساختن برند شما ایفا می کنند. همچنین، رنگ ها باید انعکاسی از برند شما را ایجاد کنند، زیرا آن با پیوستگی که در بخش قبلی ذکر کردیم مرتبط است.

نکته: با برجسته سازی دکمه های تماس و خرید از طریق رنگ ها، مشارکت افراد را افزایش دهید.

 

ساختار منوی شما چگونه است؟

وبسایت بی فایده خواهد بود اگر کسی نداند که چگونه به صفحات گوناگون سر بزند و یا چگونه از A به B برود. بنابراین منوی شناور سایت باید مشخص باشد، در غیر اینصورت افراد صفحه را ترک می کنند. پرسش هایی که سودمند هستند در زیر ارائه شده اند.

  • چه صفحاتی بیشترین اهمیت را دارند؟
  • کدام صفحات اهمیت کمتری دارند؟
  • مخاطبان من دوست دارند چه چیزی ببینند؟
  • آیا راهی برای ساده سازی وجود دارد؟
  • گزینه های بیش از حد باعث سردرگمی بازدیدکنندگان می شوند، بنابراین اگر تعداد صفحات شما زیاد است راهی پیدا کنید تا آنها را پایین منوی اصلی قرار دهید.

 چه چیزی بازدیدکنندگان را دلسرد می کند؟ (کاربردپذیری)

درک مفهوم کاربردپذیری آسان است. آن یعنی کاری کنید که استفاده از وبسایت شما آسان باشد، برای مثال از لحاظ تماس با شما، خرید محصولات (اگر آن جزو گزینه ها است)، ثبت نام در لیست ایمیل ها یا تنها چرخیدن در وبسایت. مردم از اینکه مجبور باشند هفت خوان رستم را در یک وبسایت طی کنند و معما حل کنند متنفر هستند، بنابراین از این کار اجتناب کنید وگرنه مردم را دلسرد می کنید.

نکته: شما به عنوان سازنده وبسایت فرد مناسبی برای پاسخ به این پرسش نیستید. وبسایت را با افراد مورد اعتماد به اشتراک بگذارید، از آنها بخواهید بازخوردهایشان را ارائه دهد و بازخورد آن ها را بکار ببرید.

 

 هر چند وقت یکبار وبسایت خود را بروز رسانی می کنید؟

باید در مورد این که محتوای وبسایت شما باید بطور منظم بروزرسانی شود یا خیر تصمیم بگیرید. اگر قصد دارید بطور منظم آن را بروزرسانی کنید، استفاده از سامانه مدیریت محتوا (CMS) مانند WordPress  یا Shopify سودمند خواهد بود. با این ابزار ایجاد تغییرات مداوم به آسانی انجام می شود.

نکته: یک زمانی طراحی سایت و رها کردن آن بسیار رایج بود. اما زمان تغییر کرده است. برنامه ریزی برای بروزرسانی های منظم به منظور داشتن یک وبسایت کارآمد و متناسب با موتور جستجو، بسیار حائز اهمیت است.

 

 چه کسی محتوا را می نویسد؟

اکنون که می دانید وبسایت شما در مورد چیست، مرحله بعدی درک محتوای شما است. از محتوایی شامل متن و تصاویر و هر اثری که باید در وبسایت شما قرار گیرد غافل نشوید. از پیش درمورد محتوای خود آگاه باشید، سپس اولویت بندی جنبه های گوناگون به شما برای طراحی کمک می کند، زیرا آن رابطه مستقیمی با صفحه آرایی دارد و اینکه صفحه چقدر باید بزرگ باشد.

 

 چه واژگان کلیدی در نظر دارید؟

واژگان کلیدی عبارت یا تک لغاتی هستند که افراد برای یافتن وبسایت شما از آن ها استفاده می کنند. آگاهی از واژگان کلیدی، باعث می شود مخاطبان شما متمرکزتر باشند. برای انجام این کار باید از افراد حرفه ای کمک بگیرید، زیرا انجام این کار به درستی می تواند تعداد بازدیدکنندگان را افزایش دهد.

نکته: ابزارهای بسیاری برای واژگان کلیدی وجود دارد که می توانند برای ایده گرفتن به شما کمک کنند.