فهرست مطالب

طراحی شبکه به چه معناست؟

طراحی شبکه به چه معناست؟  عرصه ی فعالیت است که رابط های دیجیتال از جمله وبگاه ها، برنامه ها و خدمات را شامل می شود. با استفاده از کد زبان نشانه گذاری متن (HTML) به منظور برنامه نویسی وبگاه ها و صفحات با الگوی آبشاری (CSS)  برای یکدست کردن زبان بصری آن، متخصصان طراحی شبکه مسئولیت ایجاد تجربیات دیجیتال برای استفاده ی عموم مردم را بر عهده دارند. هدف از آن ارائه ی تجربه ای بسیار خوب و با کیفیت به مخاطبان و کمک به کسب  و کار در راستای رسیدن به اهدافش است.

بر این اساس، شخصی که طراحی سایت را بر عهده می گیرد یک فرد متخصص و ماهر است که مهارت های لازم برای انجام این کار را فرا می گیرد. این افراد ممکن است در زمینه های مشخصی از طراحی شبکه تخصص داشته باشند که از ایجاد وبگاه گرفته تا توسعه ی برنامه ی موبایل را در بر می گیرد. اما در تمامی این حالت ها، هدف یک چیز مشترک است: محقق کردن رؤیای پروژه.

طراحی شبکه تعدادی زیرشاخه دارد که پایین تر با جزئیات کامل شرح داده شده اند:

 

طراحی گرافیک شبکه

این شاخه از طراحی شبکه مربوط به عناصر بصری تارنما است و تمامی موارد از قبیل رنگ ها و قلم ها تا چیدمان و شکل کلی صفحات را شامل می شود. مهم ترین وظیفه ی این افراد تبدیل و انتقال اطلاعات مربوط به هویت برند به طراحی تارنما است و فرد بازدیدکننده می بایست بتواند با آن ارتباط برقرار کرده و به درستی متوجه ارتباط صفحه با متعلقات کسب و کار شخص شود.

 

طراحی رابط

شغل طراحی شبکه همچنین به معنای طراحی رابط است و نه تنها در خصوص تارنماهای رایج و مرسوم صدق می کند بلکه برنامه های موبایل، بازی ها، نرم افزار کامپیوتر و محصولات متعدد دیگری را نیز شامل می شود. به هر حال، رابط هر آن چیزی است که نقش یک واسطه میان کاربر و سامانه را ایفا می کند. هدف کلی ارائه ی رابطی است که در عین ساده بودن، عملکرد خوبی داشته و برای خصوصیات جامعه هدف مناسب سازی شده باشد.

 

طراحی تجربه ی کاربری

ظاهر و حسی که رابط دیجیتال به مخاطب انتقال می دهد نیازمند یک تجربه ی کاربری مناسب است. در غیر این صورت، مخاطبان شما به دنبال راهکارها و خدمات دیگری خواهند رفت. یک فرد متخصص در طراحی شبکه، وظیفه ی ایجاد تجربه ای به معنای واقعی ارزشمند را بر عهده دارد که به معنی داشتن درکی درست از نیازهای کاربر و محقق کردن آنها است. تعامل با کسب و کار شما باید در هر زمان برای مخاطبان، لحظه ای مثبت و سازنده باشد؛ یعنی نبود هیچ گونه مانعی و دستیابی همواره آنها به اهدافشان.

 

بهینه سازی موتور جستجو

آخرین اما نه کم اهمیت ترین نکته این است که طراحی شبکه شامل کار کردن با بهینه  سازی موتور جستجو(سئو) نیز می شود تا از نشان داده شدن محتوای شما توسط گوگل و سایر سایت ها آن هم به بهترین شکل اطمینان حاصل کنید. این کار به رسیدن محتوای شما به جایگاه های بالاتر در رتبه بندی نتایج جستجو کمک می کند که مساوی است با دیده شدن آن توسط مخاطبان بیشتری که به دنبال خدماتتان هستند.

علیرغم اینکه برخی از جنبه های(سئو) با محتوا نویسی مرتبط است، طراحی شبکه همچنین درحصول اطمینان از نقص بودن کد تارنمای شما و اینکه کاربردپذیری تجربه را دچار مشکل نکند، نقش مهمی دارد. تمامی این عوامل در تعیین جایگاه محتوایتان در رتبه بندی سرنوشت ساز هستند.

 

چرا طراحی شبکه اهمیت دارد؟

طراحی شبکه ابزاری است که شما با استفاده از آن به مردم کمک می کنید تا همان گونه که می خواهید برند شما را مشاهده کنند. با بکارگیری راهبردها و رویکردهای درست بازاریابی بصری، کسب و کارتان قادر به جذب مخاطب مناسب و تبدیل آنها به مشتریان ثابت خواهد بود.

با داشتن ارتباط با برندی که خدماتی همچون ثبات، انسجام و اعتماد را در اختیارشان قرار می دهد، کاربران به همکاری و معامله با آنان تمایل بیشتری نشان خواهند داد. بدون وجود یک برنامه ی مشخص برای طراحی شبکه، فرصت های احتمالی که داشتن متعلقات مؤثر می تواند دراختیارتان بگذارد را از دست خواهید داد.

به این ترتیب، عاملی است که نباید در طرح شما نادیده گرفته شود. مخاطبان شما می توانند به راحتی متوجه وجود نقص در طرح شما شوند و در نتیجه تمایلی به همکاری به واسطه ی این تجربه ی ناجور را نخواهند داشت. در عوض آنها رقبایی را انتخاب خواهند کرد که برای طراحی سایت ارزش بیشتری قائل می شوند.

به همین دلیل است که همکاری با طراحان شبکه ی دارای صلاحیت و شایسته اهمیت دارد. یک فرد متخصص و ماهر می تواند نیازهای برندتان را تجزیه و تحلیل کرده و با استفاده از ابزار مناسب، آن را به صورت بصری منتقل کند و در عین حال به راهبرد ها و اهدافش پایبند باشد.

 

هنگام طراحی تارنما چه چیزی را مد نظر قرار دهیم؟

همان طور که تاکنون دیده اید، طراحی سایت می تواند بخشی از معرفی تاثیرگذار کسب و کار باشد. با این حال، درست همانند هر جنبه ای دیگر از راهبرد شما، می بایست مبتنی بر گرفتن تصمیماتی درست در طول مراحل برنامه ریزی و اجرا باشد. گرفتن تصمیمات اشتباه می تواند تاثیری منفی بر تمامی متعلقات آنلاین شما داشته باشد.

در حین طراحی یک تارنما عوامل خاصی را باید برای تضمین کیفیتش در نظر گرفت. مهم ترین آنها به صورت زیر می باشند:

 

زیبایی شناسی

هرگاه که مردم راجع به طراحی سایت صحبت می کنند، این اولین عاملی است که به ذهنشان خطور می کند. هرچند این تنها عامل پر اهمیت نیست.

هویت برندتان تعیین کننده ی زیبایی گرایی وبگاه شماست و طراحی شبکه می بایست کار گنجانده شدن آن را به خوبی انجام دهد و به معنی اطمینان حاصل کردن از این است که متعلقات آنلاین شما با رنگ ها، مدل ها و حس شما همخوانی داشته باشند. دقت داشته باشید که نباید اغراق کرد؛ زیرا عناصر و مؤلفه های بیش از اندازه ممکن است با ایجاد موانع به تجربه ی کاربر لطمه وارد کنند.

 

کاربرد پذیری

فراموش نکنید که قرار است افراد حقیقی از وبگاه شما استفاده کنند، بنابراین طراحی شبکه ی آن بایستی کاربرد پذیری یا قابلیت استفاده ی بالایی داشته باشد. اما این موضوع چه مواردی را شامل می شود؟

کاربرد پذیری به این معنی است که صفحه ی شما این قابلیت را داشته باشد که مخاطبان مختلف با سوابق، سن و تخصص های متعدد بتوانند محتوای آن را مشاهده کنند. سادگی یکی از مهم ترین اصول آن بوده و لازمه اش این است که شما تعداد گزینه ها و فهرست ها را کاهش دهید. خود را جای بازدیدکننده بگذارید و به این فکر کنید که آنها چه چیزی را قابل درک و بدیهی تلقی می کنند.

 

کیفیت محتوا

حتی اگر عناصر دیگر طراحی شبکه به خوبی کار خود را انجام دهند، بدون محتوای خوب تهی و بی ارزش هستند؛ به عبارت دیگر اصلاً چرا باید بازدیدکنندگان به سراغ شما بیایند؟

و به همین دلیل است که بسیاری از کسب و کارها بازاریابی محتوایی را انتخاب می کنند و در نتیجه همیشه محتوای با کیفیتی را دارند که مردم علاقه مند به خواندن و به اشتراگ گذاری آن خواهند بود. این کار نیازمند آن است که صفحات تارنمای شما با ارائه ی راهکارهای مناسب، برای زمان صرف شده توسط بازدیدکننده، مفید و ارزشمند واقع شوند.

 

سرعت

آیا می دانستید در صورت کند بودن تارنمای شما در بارگذاری، مردم از همکاری با کسب و کارتان صرف نظر می کنند؟ تحقیقات نشان داده اند که اگر سرعت باز شدن صفحه ی شما از ۳ ثانیه فراتر رود، نرخ دفع کاربران نیز تا ۳۸ درصد افزایش می یابد و این چندان خوشایند نیست.

از دیگر عوامل مرتبط با طراحی شبکه می توان به سرعت بارگذاری اشاره کرد. این مورد شامل یافتن یک توازن میان تمامی عناصر خود و فشاری است که آنها بر مرورگر و اتصال اینترنت بازدیدکننده وارد می کنند.

 

سازگاری با تلفن همراه

بر اساس آخرین اطلاعات، تلفن های همراه بیش از ۵۰ درصد از حجم ترافیک آنلاین را به خود اختصاص می دهند و به این معنی است که اگر تارنمای شما به درستی در گوشی های هوشمند و تبلت ها بارگذاری نشود، ممکن است نزدیک به نیمی از مخاطبان احتمالی خود را فراری دهید!

به منظور جلوگیری از این مسئله، راهبرد شما برای طراحی شبکه می بایست اطمینان از سازگاری با تلفن همراه و اهمیت آن را در بر داشته باشد. این به معنی داشتن صفحاتی است که بارگذاری و سازگاری آنها با اندازه های گوناگون نمایشگرها و شرایط دسترسی متعدد به درستی صورت گیرد.